vineri, 7 iunie 2013

Sirop de mentă

Siropelul acesta de mentă l-am făcut anu trecut, în toamnă, când mergând la vie am dat peste un mare pâlc de mentă! L-am cules repede şi am zis să îl valorificăm imediat într-un sirop delicios şi mentă pentru ceai!


Aveţi nevoie de:

- mentă
- apă
- zahăr
- lămâie

Preparare:

Spălaţi menta, alegeţi frunzele şi tocaţi-le bine. Puneţi-le apoi într-o crăticioară cu un litru de apă şi fierbeţi pentru aproximativ 10 minute.


Se strecoară apoi lichidul obţinut, se adaugă un kg de zahăr, zeama de la o jumătate de lămâie, şi fierbem iar, până se obţine un siropel gros şi se leagă. Ca şi în cazul siropului de trandafiri, puteţi să îl păstraţi pentru iarnă, turnând siropul fierbinte în sticle, sau îl consumaţi imediat. Pentru mai multe informaţii asupra procedurii de păstrare a siropului, puteţi cita postarea despre siropul de tradafir.


Culoarea siropului este perfect normală, aşa trebuie să arate, nu verde. Deşi majoritatea persoanelor consideră că dat fiind culoarea mentei şi siropul ar trebui să fie verde. Dacă totuşi doriţi să aibă această culoare, puteţi folosi colorant alimentar... rămâne desigur la alegerea fiecăruia!


Acest sirop poate fi servit cu apă minerală, în limonade, sau alte băuturi şi chiar la prăjituri şi îngheţate!
Ca să nu mai vorbim de mirosup plăcut, de mentă şi de cât de răcorito e!
Aaaa, puteţi face şi granita din siropul acesta! Idei să aveţi...
Spor la bucătărit şi toate cele bune!

2 comentarii:

  1. Am si eu sirop de anul trecut,este foarte bun si racoritor!Dar tot trebuie sa fac si anul acesta!
    Ai perfecta dreptate,asa trebuie sa fie culoarea lui!
    O zi buna sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu una am avut noroc chior ca am dat de tufa aia uriasa de menta...! Cat despre sirop, cum ati spus si dumneavoastra! E foarte bun si poate fi folosit si la multe preparate! Ce sa mai zic? Spor la treburi tuturor.

      Ștergere