duminică, 2 iunie 2013

Flori cristalizate

Iau o pauza de scris..., ca să... scriu! Bine, să scriu aici e mult mai plăcut decât să o fac pentru licenţă. Aşa că vă las o postare mititică, dar simpatică, despre cum să faceţi floricele cristalizate! Azi vă arăt nişte trandafiraşi, însă metoda aceasta merge cu orice floare aproape!


Aveţi nevoie de:

- petale de trandafiri
- frunzuliţe
- flori de trandafiri
- albuş de ou
- zahăr 
- o pensulă

Preparare:

Bateţi albuşul spumă, dar fără să se întărească. Cu pensula ungeţi bine-bine, petalele, florile şi frunzele, pe toate părţile. Puneţi florile în zahăr cristale pe o singură parte, presărând zahăr pe restul florii, frunzelor sau petalelor.
Puneţi apoi florile la uscat pe un grătărel sau pe o foaie de copt cerată şi lăsaţi să se usuce. Procesul acesta poate dura aproximativ o zi. Puteţi păstra elementele de decor astfel obţinute la frigider, într-un recipent închis ermetic pentru câteva zile, până la 2 săptămâni.
!!!! Nu puneţi albuş de ou excesiv, e suficient cât să ungeţi petalele. Nu trebuie să le îmbibaţi în albuş!!!


Procedul acesta îl puteţi efectua cu orice alt fel de flori doriţi... obţibând astfel un decor pentru prăjituri incredibil de frumos, natural şi de efect!
Tot ce vă pot spune e spor la gătit şi multă sănătate şi bucurie de viaţă!
Şi din câte ştiu, există şi modalităţi de păstrare a acestor flori pentru mai mult timp, însă pentru acestea nu se foloseşte albuş de ou, ci un praf care ar fi tot un albuş de ou chipurile.
Şi o altă metodă de păstrare a florilor ar fi prin cristalizarea lor în sirop de zahăr. Dar asta, cu altă ocazie!
Vă pup şi spor la decorat!




4 comentarii: