vineri, 7 decembrie 2012

Salată de paste

Pentru cei melancolici, ce îşi doresc să îşi reamintească de parfumul şi căldura plăcută a verii, dar şi pentru cei care îşi doresc o mâncare simplă, uşor de preparat, dar şi care să nu pice greu la stomac, m-am gândit la această salată de paste.
Suntem în post, trebuie să ne pregătim trup şi suflet pentru sărbătoarea Crăciunului, aşa că o mâncare simplă, uşoară, este ideală în aceste momente!

Aveţi nevoie de:

- 200-250 g paste
- 2 roşii
- 2 ardei graşi roşii
- măsline fără sâmburi
- sare şi piper
- ulei de măsline
- ceapă, dacă doriţi

Preparare:

Pastele se fierb în apă cu sare şi piper. Acestea se adaugă in vasul cu apă în momentul în care apa începe să clocotească şi se ţin atât cât este indicat pe pachet.
Între timp, spălăm şi curăţăm legumele. Le tocăm în funcţie de preferinţe, le amestecăm cu măsline, sare şi piper.
Când pastele s-au făcut, le scurgem, le punem într-un vas şi le amestecăm cu legume şi măsline. Adăugăm ulei de măsline şi amestecăm bine-bine.
Şi tot ce ne mai rămâne de făcut este să servim! Şi savurăm!


P.S. Puteţi la fel de bine să folosiţi morcovi, ţelină, sau orice alt fel de tip de legume vă place! Important este să vă lăsaţi imaginaţia dezlănţuită!
Puteţi servi şi cu un ardei iu-te-iu-te-iu-te!!! Şi cu un pahar delicios de vin... O bunătate!!!


Spor la gătit şi poftă bună!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu