miercuri, 14 noiembrie 2012

Sirop de portocale

Vă amintiţi de pizza aceea franţuzească pe care am zis că o puteţi prepara rapid pentru un sfârşit de săptămână între prieteni, cu multe joculeţe, filme, muzică şi voie-bună!?
Ei bine, din aceeaşi serie, a unui weekend minunat, vă propun acest sirop de portocale! Îl puteţi pregăti acum, încă din timpul săptămânii, iar când amicii voştrii vor veni pregătiţi de mare distracţie, îi puteţi servi cu cel mai gustos sirop! Asta desigur, pentru cei care nu prea iubesc alcoolul, sau doar aşa, pentru începutul petrecerii!


Pentru 1 l. de sirop aveţi nevoie de:

- coaja de la 2 portocale
- sucul de la 2 portocale
- 2 căni şi jumătate de zahăr
- 3 căni de apă
- 2 linguri de miere de albine

Preparare:

Într-o crăticioară cu fundul gros, puneţi zahărul, cojile de portocale, date pe răzătoare, sucul de portocală şi apa. Lăsaţi totul să fiarbă, iar după primele 2-3 clocote, daţi oala după foc, adăugaţi mierea şi lăsaţi să se răcească.
Când s-a răcit siropul, îmbuteliaţi-l cu mare drag şi bucurie într-o sticlă frumoasă şi drăgălaşă foc, daţi la frigider şi gândiţi-vă cu mare drag  la weekend-ul care e pe drum.


Serviţi siropul într-un pahar elegant! Cât de mult sirop puneţi în comparaţie cu apă, depinde în primul rând de gusturile voastre. Eu de exemplu, pun cam un deget de sirop şi restu apă! Îmi place ca băutura mea să aibă un gust mai diluat, alţii însă, adoră să aibă sirop din belşug!


Şi dacă frigul de afară nu vă sperie, puteţi să aruncaţi în pahar şi câteva cuburi de gheaţă!


Idei de gustări, prăjituri şi sucuri, găsiţi aici, voi nu trebuie decât să vă ambiţionaţi puţin, să munciţi cu drag la prepararea lor, să vă gândiţi la jocuri şi filme care să vă bine-dispună şi să vă alegeţi cu grijă invitaţii!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu