Pentru că se apropie şi Sfântul Andrei, cu toate tradiţiile şi frumuseţile acestei zile, dar şi pentru că 1 decembrie e atât de aproape, inclusiv şi ziua mea, nu doar a României, am decis să postez încă 2 reţete cu care să particip la Dulce Românie, organizată pe blogul acesta, de către o persoana minunată!
Reţetele ales sunt un salam de biscuiţi absolut delicios şi nişte tăiţei umpluţi, gătiţi exact ca în Moldova!
Şi gustosul salam de biscuiţi...
Pentru salamul de biscuiţi aveţi nevoie de:
- 500 g de biscuiţi simplii
- 250 ml lapte
- 1 pachet cu unt
- 4-6 linguri zahăr
- esenţă de vanilie
- esenţă de rom
- 5 linguri de cacaoa
- zeama de la o lămâie
- merişoare confiate
- vişine confiate
- afine roşii confiate
- fulgi de cocos
Preparare:
Pentru început, puneţi într-o cănuţă zeama de la lămâie, puţină esenţă de rom şi de vanilie şi fructele confiate, ajunstând cantitatea după preferinţe.
Apoi zdrobiţi biscuiţii. Într-o crăticioară, puneţi laptele cu zahărul. Când zahărul se topeşte şi laptele începe să fiarbă, adăugaţi untul. Când acesta s-a topit, adăugaţi cacaoa cernută. Când s-a încorporat totul daţi după foc şi adăugaţi esenţele de vanilie şi rom şi lăsaţi să se răcească puţin.
Între timp amestecaţi fructele confiate cu biscuiţii sfărâmaţi. Laptele cu cacaoa îl turnaţi peste biscuiţi şi amestecaţi bine până se încorporează totul.
Pe masă întindeţi o folie de plastic, presăraţi nucă de cocos pe ea şi formaţi un baton de biscuiţi. Rulaţi apoi foaia de plastic, obţinând astfel un sălămior de biscuiţi! Lăsaţi să se răcească, apoi daţi la frigider! Şi super salamul cu biscuiţi este gata! Şi nemaipomenit de gustos şi aromat, dulce-acrişor!
Pentru tăiţeii umpluţi aveţi nevoie de:
- 500 g tăiţei
Pentru umplutură aveţi nevoie de:
- 3 ouă
- 250 g caşcaval
- sare şi piper
- 500 g piept de pui
- 2 legături de ceapă verde
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras portocaliu
- 50 g unt
Pentru căpăceală aveţi nevoie de:
-3 ouă
- 250 g caşcaval
- 100 g smântână
- sare şi piper
Preparare:
Fierbeţi tăiţeii în apă cu sare.
Tăiaţi pieptul de pui bucăţele mici şi condimentati-l.
Tocaţi ceapa şi ardeii şi adăugaţi-le peste pieptul de pui, frecând totul bine cu unt la temperatura camerei. Dacă doriţi puteţi adăuga pătrunjel sau mărar.
Bateţi cele trei ouă cu caşcaval ras.
Într-o tavă dreptunghiulară aşsezaţi jumătate din cantitatea de tăiţei, apoi turnaţi ouăle amestecate cu caşcaval. Peste ouă puneţi pieptul de pui cu verdeţuri. Cealaltă cantitate de tăiţei o veţi amesteca cu ouă bătute, caşcaval ras, smântână, sare şi piper şi turnaţi peste.
Daţi tava la cuptor pentru o oră şi veţi obţine cea mai gustoasă şi săţioasă mâncare moldovenească!
Se serveşte caldă, cu multă smântână deasupra! Un deliciu!!!
Şi după aşa o mâncare grozavă, un desert pe măsură!!!
Ce ziceţi... sărbătorim zilele de 30 şi de 1 cu mâncare moldovenească, aromată şi gustoasă!? E pregătită cu multă dragoste, deci încălzeşte nu doar trupul, ci şi sufletul!
Poft mare vă doresc şi să aveţi parte de fericire, distracţie şi pace zilele acestea!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu