miercuri, 8 august 2012

Sirop de lămâie...(lemon syrup)

... şi o limonadă. Siropul acesta nu doar că este extrem de uşor de făcut, dar le depăşeşte cu mult pe cele existente în comerţ. Îmi cer scuze comercianţilor... poate că îşi dau silinţa, dar nimic nu se compară cu ceea ce face în casă, cu propriile mânuţe! Siropelul ăsta galben ca razele soarelui sau mai bine-zis frumos ca o floarea-soarelui în luminile dimineţii poate fi folosit simplu, doar adăugând apă rece peste câteva linguri de sirop sau într-o limonadă, pentru un gust şi mai puternic! Oricare dintre variante le alegeţi, toate sunt minunate! (scroll down for english recipe)


Pentru 1 l de sirop aveţi nevoie de:

- coaja de la 3 lămâi
- sucul de la 1 sau 2 lămâi
- 2 căni şi jumătate de zahăr
- 2 linguri de miere de albine
- 3 căni de apă

Preparare:

Decojiţi lămâile, apoi, dacă vreţi să fie mai aspectuos siropul, tăiaţi cu un cuţit fâşii coaja de la lămâi. E opţional, eu am făcut asta pentru că îmi place ca totul să arate drăguţ. Puneţi cojile de lămâi, zahărul, sucul de lămâie şi apa într-o crăticioară şi daţi la fiert. Din momentul în care siropul începe să fiarbă mai lăsaţi cratiţa 5 minute pe foc. După acest interval daţi cratiţa după aragaz, puneţi  mierea, daţi siropul la răcit şi îmbuteliaţi-l.


Eu l-am folosit într-o limonadă făcută din zeama unei lămâi, cu o linguriţă de miere, câteva mure şi coarne din compot, felii subţiri de grapefruit şi 3 linguri de sirop. Restul apă şi cuburi mari de gheaţă! Un DELICIU!!!



English recipe

For 1 l you will need:

- skin of 3 lemons
- juice of 1 or 2 lemons
- 3 cups water
- 2 cups and a half sugar
- 2 tablespoons of honey

Preparation:

You have to cut off the lemon's skins. Then, if you want a nice look for your syrup, cut the skin into strips. Put them into a pot, with the sugar, water and lemon juice. Put the pot on the stove and form the moment that it begins to boil you have to let the syrup 5 more minutes on the stove. Then, you put the honey and let it cool down. Put the syrup in some bottles, store it in the fridge and serve it.
You can combine it with a glass of water at 2 tablespoons of syrup or into a home-made lemonade.



Poftă bună şi spor la gătit, totul nu durează mai mult de 15 minute... jumătate de oră dacă vreţi să tăiaţi coaja de lămâie fâşiuţe. Vă recomand cu mare drag siropul ăsta. E tare tare gustos şi rocăritor, în orice combinaţie, iar gustul acela acrişor-amărui... cu puţin iz de miere.... e EXCELENT! Or să îl adore cu toţii, de la mic la mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu