marți, 15 mai 2012

Bucătar Real

Deşi nu am început să gătesc de foarte mult timp, din scurta mea experienţă prin bucătărie am putut să îmi dau seama de importanţa vasului în care prepar mâncarea.
Cu cât vasul este mai bun, cu atât şi mâncarea va fi mai gustoasă şi mai savuroasă!
De accea consider că orice fel de mâncare gătit în vasele Pyroflam® va avea un gust extraordinar, tocmai datorită calităţilor deosebite a acestor recipiente de gătit:
  • Rezistenţă termică cu 70% mai mare decât cea a produselor tradiţionale din sticlă
  • Suprafaţă dură, igienică şi neporoasă
  • Produsele Pyroflam® din vitroceramică sunt garantate sa tolereze fluctuatii de temperatura de până la 450°C
  • Capace din sticlă transparente şi coşul de gătire la abur din borosilicat tolerează puternice fluctuaţii de temperatură de până la 180°C
  • Garantia Vitro-Ceramic® de 25 de ani
Dacă toate acestea nu vă conving încă de necesitatea aproape imperioasă de a avea un astfel de vas în bucătăriile dumneavoastră, cu siguranţă că următoarele o vor face:

  •  nu se ciobeşte, zgârie sau deformează
  •  nu se pătează şi nu reţine mirosuri
  •  işi păstrează aspectul de nou
  •  arată bine pe orice masă şi la orice ocazie
  • permite urmărirea stadiului de gătire
  •  poate fi folosit pe/în orice produse electrocasnice de bucătărie (cu excepţia celor cu inducţie)
Şi dacă nici toate acestea nu vă conving, atunci cu siguranţă design-ul modern, simplu şi rafinat o va face! Pentru că ştim cu toţii  că o bună bucătăreasă este în esenţă o femeie rafinată, adeptă a bunului gust, a lucrurilor practice, cu o frumuseţe şi utilitate aparte!


 Pe mine m-au fermecat din prima aceste vase cu totul şi cu totul deosebite, atât de simple şi totuşi atât de complexe, potrivite în bucătăria oricui, fie o simplă gospodină ce îşi iubeşte familia şi doreşte să o răsfeţe cu ce e mai bun, fie în bucătăria celei mai experimentate bucătărese! Şi ce poate fi mai îmbucurător pentru pătimitele de bucătărit, dornice să achiziţioneze ce e mai bun pentru familiile lor şi pentru ele decât super promoţia la aceste vase din magazinele Real!

Şi pentru un strop de inspiraţie, să vă împătăşesc şi vouă ce reţetă aş prepara într-un astfel de vas!

Pui umplut, pe pat de cartofi

Pentru această reţetă aveţi nevoie de:

- 1 pui întreg
- sare, piper
- un borcan de ciuperci
- o conservă mică de porumb
- morcovi
- o gutuie
- un măr
- pătrunjel (sau mărar)
- 100-150 g de brânză
- ulei
- cartofi

Preparare:

Spălaţi bine puiul, umpeţi-l cu ciupercile tăiate mărunt, gutuia şi mărul tăiate cubuleţe, pătrunjelul tocat, brânza rasă şi condimentată după gust şi morcovii tăiaţi rondele.
În vasul de ceramică aşezaţi cartofii tăiaţi cubuleţe, presăraţi cu sare, piper şi puţin unt.
Înainte de a aşeza puiul pe patul de cartofi, ungeţi-l cu ulei şi masaţi-l bine cu sare şi piper! Aşezaţi-l frumos pe tronul lui din cartofi şi serviţi-l cu un pahar de vin alb! Daţi totul la cuptor şi aşteptaţi răbdători să se facă!
Serviţi direct din aceste vase fermecătoare, alături de o salată de sezon şi un pahar rece de vin!

Ce poate fi mai bun de atât!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu