Pentru aluat aveţi nevoie de:
- 280 grame de făină
- 1 pliculeţ praf de copt
- 100 grame de zahăr
- un vârf de cuţit de sare
- 200 grame de iaurt
- 2 ouă
- 30 grame de unt
- esenţă de lămâie
Pentru glazură aveţi nevoie de:
- un plic zahăr pudră
- 2-3 linguri de zeamă de lămâie
- colorant alimentar
- bombonele decorative
Preparare brioşe:
Se încinge cuptorul şi se pregătesc formele pentru brioşe (din silicon sau hârtie, în funcţie de ce aveţi).
Făina se amestecă cu praful de copt, zahărul şi sarea.
Separat, se amestecă iaurtul, cu ouăle, untul topit, călduţ şi esenţa de lămâie. Se înglobează treptat amestecul de făină.
Compoziţia se aşează în forme şi se coace pentru 20-25 de minute.
Se scot brioşele şi se lasă să se răcească.
Prepararea glazură:
Se prepară glazura din 150 grame zahăr pudră (aprox. un plic), zeamă de lămâie şi colorant alimentar. Cu această glazură se ung brioşele, după ce s-au răcit şi se presară bombonele colorate. Se lasă să se usuce şi apoi se savurează!!
Spor la bucătărit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu