Pentru că reţetele trebuie şi ele variate, de data asta am schimbat veşnicul piept de pui, cu un somnon delicios!
Aveţi nevoie:
- de file somon ( al meu a fost congelat)
- 1 ceapă
- 2-3 morcovi
- 2-3 cartofi
- 1 conservă mică de porumb
- o jumătate de pungă de brocoli (tot congelat)
- măsline
- ciuperci
- 1 lămâie
- o jumătate de pahar de vin
- bulion
- condimente după gust
- ulei
Puneţi somonul într-un castron, peste el adăugaţi zeama de la o lămâie, sare şi piper după gust. Şi lăsaţi peştele în acest "sos" până când terminaţi de tăiat restul legumelor.
Ungeţi tava cu ulei (sau unt) şi apoi aşezaţi legumele tăiate în aceasta, pe straturi.
Întăi, ceapa tăiată feliuţe, apoi morcovii rondele, cartofii tăiaţi cubuleţe, brocolii, porumbul, ciupercile, măslinele şi apoi somonul. Turnaţi în tavă şi sosul de lămâie cu condimente, apoi, separat într-un castron, turnaţi vinul, un pahar de bulion şi amestecaţi. După ce aţi amestecan bine, turnaţi în tavă, acoperiţi-o şi daţi totul la cuptor pentru aproximativ o oră.
Şi tot ce vă mai rămâne de făcut e să savuraţi o masă delicioasă!
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu