sâmbătă, 11 februarie 2012

Tort cu cremă de zahăr ars

Mereu mi-a plăcut crema de zahăr ars, la fel de mult cum îmi plac şi torturile... aşa că nimic nu poate fi mai gustos decăt un tort cu cremă de zahăr ars!!!
Nu e greu de făcut şi e foarte, foarte,  delicios!!! Perfect de pregătit pentru ocazii speciale, dar şi pentru un weekend liniştit în familie, e printre deserturile mele preferate....
Gătit şi cu puţină frişcă, e divin!!!


Pentru cremă aveţi nevoie de:

-8 ouă
-1 litru de lapte
-200 g de zahăr
-zahăr vanilat
-150 g de zahăr pentru ars

Pentru blat aveţi nevoie de:

-4 ouă
-4 linguri de făină
-4 linguri de zahăr
-esenţe

Pentru început vă veţi ocupa de blat... Separţi gălbenuşurile de albuşuri.
Frecaţi albuşurile cu cele 4 linguri de zahăr şi esenţa (de rom, vanilie, ce preferaţi). După ce albuşurile s-au bătut bine adăugaţi gălbenuşurile şi făina, încorporăndu-le. Turnaţi compoziţia într-o formă rotundă, de tort, tapetată cu hărtie de copt şi daţi la cuptor (care trebuie să fie deja încălzit) pentru aproximativ20-30 de minute.
După ce e gata, se mai ţine 5-6 minute în tavă, apoi se scoate şi se dă la răcit.

A doua parte a operaţiunii ţine de prepararea cremei de zahăr ars.
Cu cele 150 de grame de zahăr trebuie să glazuraţi cratiţa (care să fie căt cea de tort) şi o daţi la răcit.
Ouăle se amestecă cu zahărul şi se freacă (nu prea mult) se adaugă laptele (călduţ) şi zahărul vanilat şi puneţi toată compoziţia în cratiţa glazutată. Se dă la cuptor şi se lasă pănă se îngheagă bine. Se lasă să se răcească şi după răsturnaţi crema peste blat.

Puteţi orna cu frişcă gustoasă, sau nu, ţine de preferinţe... Oricum ar fi, poftă-bună!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu