Cât m-am bucurat de mini-vacanţa bine-venită după perioada de sesiune (o vacanţă cam scurtă ce-i drept...) am şi bucătărit! Mai mult cu scopul de a îmi face provizii pentru momentul când mă întorc la facultate.
Şi tot ce aveţi nevoie pentru a face aceste fursecuri drăgălaşe:
- un pachet unt (sau margarină pentru prăjituri)
- 100 grame zahăr
- un ou
- esenţe (puteţi folosi acele esenţe care vă plac cel mai mult)
- un vârf de cuţit de sare
- făină (puneţi făină în ploaie, treptat, folosind atât cât este necesar pentru a se lega coca şi a o putea frămănta-întinde-tăia)
- făină pentru a presăra pe masă şi pentru a înmuia formele în ea (previne lipirea aluatului de formă)
- un vârf de linguriţă de praf de copt
Pentru început, încălziţi cuptorul. Apoi, frecaţi într-un castron untul cu zahărul. După ce s-a încorporat bine zahărul, adăugaţi oul şi esenţa/ele, împreună cu sarea.
După ce s-au amestecat bine, începeţi să adăugaţi şi făina, împreună cu praful de copt.
Frământaţi bine, apoi împărţiţi coca în trei părţi egale. Întindeţi fiecare bucată de aluat cu sucitorul şi cu ajutorul formelor taiaţi-o!
Aşezati formele din aluat în tava tapetată sau în care aţi pus hârtie de copt şi daţi la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute. Repetaţi procedura cu fiecare bucată de aluat!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu