luni, 28 mai 2012

Gătim ca un bucătar Real!

În primul rând trebuie să vă spun că am fost extrem de uimită, dar şi mai fericită când am aflat că sunt una dintre cei 45 de câştigători ai primei competiţii Bucătar Real!
De când am aflat vestea şi până am intrat în posesia premiului, cratiţa aceea super drăguţă şi chic, numai la ea m-am gândit! Abia aşteptam să o văd şi să gătesc ceva în ea.....
Drăguţica asta albicioasă a intrat în casa mea într-o zi tare ploiasă, dar e semn bun, de bogăţie, lucru ce o să îl interpretez eu, în simbolistică proprie şi nu freudiană, ca pe o adevărată mană cerească, adică, frumuşica mea oală o să ne aşeze pe masă bucate bogate multe zile de acum înainte!

Magicul moment când am ajuns în casă şi am trezit-o la viaţă.....


E frumoasă foc! O bijuterie în bucătărie, ce să mai! Ocupă un loc de mare onoare în cămara mea, e regina tuturor oalelor!

Şi ca să nu mă las mai prejos, dar şi pentru că abia aşteptam să îi testez calităţile, am pregătit şi o reţetă, zic eu pe măsura ei! Un deliciu de mâncare; a fost devorată în câteva minute! Şi bun şi sănătos... pentru că vrem să îi avem alături de noi pe cei dragi nu oricum, ci sănătoşi, ca să ne bucurăm de ei şi cu ei din plin!
Aşa că vă prezint.... piureul de mazăre cu piept de pui!!!

Aveţi nevoie de:

- un piept de pui (al meu a fost pui de curte, dar e bun şi cel din comerţ)
- sare şi piper
- câteva bucăţele de usturoi 
- un păhărel mic cu vin alb
- puţin ulei de măsline
- o conservă mare de mazăre
- o lingură de bulion picant
- smântânică
- un blender 


Preparare:

Spălaţi bine-bine pieptul de pui, scurgeţi-l de apă, condimentaţi-l după gust şi faceţi-i un masaj uşor cu puţin ulei. Între timp, în cratiţa (sau oala pe care o aveţi la dispoziţie) puneţi câţiva stropişori de ulei la încins. Când încep să sfărâie, aşezaţi pieptul de pui în cratiţă şi răsturnaţi şi căţeii de usturoi! Stingeţi zarva din oală cu puţin vin şi lăsaţi să se pătrundă bine pieptul! Întoareţi cărniţa pe toate părţile, să nu se simtă discriminată şi când e gata scoateţi la odihnit pieptul pe o farfurie!
În zeama gustoasă care a rămas răsturnaţi cu încredere mazărea, mai puneţi încă puţin piper şi săricică, lingura magică de bulion şi lăsaţi să fiarbă!
Când e gata, chemaţi blender-ul să vă ajute şi faceţi un piure desăvârşit!





Umpleţi cu încredere farfuriile celor dragi, puneţi ca din fugă şi o lingură sănătoasă de smântână şi serviţi cât e încă aburindă, cu roşii zemoase sau ridichi iuţi ca focul!


 










 


Pentru cei mari o ţuică zdravănă de prune, să ajute digestia, căci merge mână în mână cu felu ăsta de mâncare boierească!
Iar pentru cei mici, o limonadă rece sau un compot de cireşe că tot e sezonul!
O mâncărică bună de te lingi pe degete, mai că nu mai ai nevoie nici de tacâmuri!

Şi ca să vă spun un secret, nu am ales mazărea la întămplare! Ci citind despre efectele ei benefice asupra sistemului imunitar şi a funcţionării optime a ochilor şi a pielii datorită vitaminii A, a conţinutului mare de vitamina C şi K, ce e fundamental pentru închiderea rănilor, coagularea sângelui şi rezistenţa osoasă, conţinutul de magneziu şi potasiu care ne ajută inima; iată doar câteva din proprietăţile bobiţelor astea, proprietăţi ce m-au făcut să decid că un piure de mazăre e cel mai bun pentru cei dragi mie!
Şi dacă aveţi copii pe acasă, ce poate fi mai bun pentru micii zvăpăiaţi, ce se julesc şi lovesc din mai nimic, decât o legumă gustoasă, ce vine cu un aport considerabil de vitamina K, perfect pentru ei!?

Şi să vă mai mărturisesc ceva.... oala de la Pyro Flam este extraordinară! Timpul de gătit se micşorează, oala se încinge foarte repede şi ajută mâncarea să se facă mai repede, e ca şi cum iar da un brânci de la spate, venind în ajutorul nostru, gospodinele care vor să se facă mâncarea mai repede să aibă timp şi de altele, sau care sunt în criză de timp, că au de hrănit o mică armată!
Dar cea mai plăcută surpriză pe care mi-a făcut-o oala de la Pyro Flam este modul în care se curăţă! Vă spun sincer, e ca şi cum s-ar spăla singură! Mai uşor de atât nici că se poate! E incredibil de uşor de curăţat, aş găti toată ziua în ea şi nu m-aş plictisi!
Mulţumesc aşadar pentru această minunată oportunitate şi pentru premiu, căci de acum ştiu cine e regină peste cratiţele, oalele şi tigăile mele! Oala de la Pyro Flam, din mai multe considerente! E frumoasă, e chic, se asortează cu orice tip de bucătărie, e de calitate, se spală uşor şi cel mai important, reuşeşte să convingă mâncărica să se facă mai repede!

Mai serviţi încă o porţie de piure din ăsta bun şi apoi plecaţi spre următorul blog, dar plecaţi sătuli, că mâncarea încălzeşte şi inima!



Poftă bună! ...de gătit, de mânca, de trăit şi de iubit!!!!
                                                                                                                                                                               

2 comentarii: